Dracula – Pilotrecension

Publicerad 2013-11-01 07:59:00 i Dracula,

Vad den handlar om: NBCs nya miniserie Dracula är baserad på novellen om den klassiska vampyren. Serien utspelar sig i slutet av 1800-talet när Dracula anländer till London som den amerikanska entreprenören Alexander Grayson. Dracula spelas av (fantastiska) Jonathan Rhys Meyers. Tanken är att Dracula ska införa avancerad teknologi (bl.a elektricitet) i Londons societet samtidigt som han ska utöva hämnd på dem som förråde honom några hundra år tidigare. Det har spelats in 10 avsnitt av serien. 
 
 
Se den om: du gillar Downton Abbey (samma producenter) och La belle époque med vackra gammaldags kläder, frisyrer och konversationer. I första avsnittet finns en helt magisk festscen i en otrolig miljö – hoppas det blir mer av den varan. Och om du gillar vampyrer är det här ju ett måste!
 
 
I mitten ser ni fantastiska Jessica De Gouw som spelar en reinkarnation av Draculas fru.  
 
Se den inte om: du inte tål att se blod. Första avsnittet var inte så farligt men promon för resten av säsongen bjöd på en hel del obehagligheter. Tyvärr lite för blodigt för min smak så jag lär se serien i sällskap av vänner eller möjligtvis en bra kudde. 
 
/Emilie

Kommentarer

Postat av: Helena

Publicerad 2013-11-01 12:39:51

Men åh, den här låter ju alldeles fantastiskt härlig – minus allt blod då. Undrar om det går att blunda sig igenom det jobbiga? ÄLSKAR Jonathan Rhys Meyers!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En blogg om TV-serier, som drivs av frilansjournalisterna Helena Skoog och Emilie Cederquist. Maila oss gärna på [email protected]

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela