HIMYM och temaavsnittsdöden

Publicerad 2013-11-29 12:04:00 i HIMYM,

Fin låt och stark scen, men mycket konstig manuslösning.
Ja, Emilie, vad sysslar HIMYM med egentligen? Jag kände också att det där med rimmandet var droppen – man vet liksom att idéerna är slut när de där helt omotiverade temaavsnitten kommer. Gissar på (minst) ett musikalavsnitt innan den här säsongen är över. Och kanske ett "så här hade allt sett ut om …"-avsnitt. Så här hade allt sett ut om Ted och Robin fortfarande hade varit tillsammans. Eller Så här hade allt sett ut om Marshall och Lily INTE hade varit tillsammans kanske? 
Vänner var experter på att stoppa hela handlingen med temaavsnitt. Ofta började det med att någon satt och funderade. Monica tänkte "tänk om jag fortfarande hade varit fet" och samtidigt tänkte Phoebe "och tänk om jag hade arbetat som stock broker" och så var fantasierna och avsnittet igång. Monica fet, Phoebe i kostym.
Ibland var hela avsnitt tillbakablickar och någon gång var väl ett helt avsnitt en dröm?
Gud, hela slutet på Felicity förstördes fullständigt då de två sista avsnitten utspelades i en minivärld i en låda (?!).
Och det där konstiga musikalavsnittet av Grey's Anatomy? Varifrån kom den idén? Och alla "läskiga" Halloween-avsnitt då alla karaktärer plötsligt är typ spöken? Och Beverly Hills 90210 – ja, gamla Bevvan – körde väl ofta med knepet att låta en av karaktärerna drömma så att hela avsnitt kunde utspela sig i John Blunds värld? Har ett vagt minne av en westerninspirerad scen, med Brandon och Kelly i en saloon?
Hur som helst. Temaavsnittet är 99 gånger av 100 en väldigt dålig nödlösning och även om tanken är god, att de vill fördjupa någon karaktär, förklara någon tidigare händelse eller visa varför ett par faktiskt är meant to be – så är det nästan alltid en idiotisk idé.
 
/Helena

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En blogg om TV-serier, som drivs av frilansjournalisterna Helena Skoog och Emilie Cederquist. Maila oss gärna på schmidthappensblogg@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela