PLL – Halloween Special

Publicerad 2013-10-24 08:00:00 i Pretty Little Liars,

 
Efter ett uppehåll på två månader var det igår äntligen dags för Pretty Little Liars årliga Halloween-special. Efter förra årets fantastiska avsnitt på spöktåget var förväntningarna höga och trots att halva avsnittet ägnades åt att presentera spinoffen Ravenswood så blev jag inte besviken. 
 
***SPOILERVARNING!***
Under det här avsnittet fick vi många viktiga svar men även en hel del frågor (som vanligt). Det börjar med en obehaglig kyrkogårdsfest med tjejerna iklädda magiska kostymer i Titanic-anda. Ezra ringer Aria och säger att hon ska ta det försiktigt och och i nästa utzoomning ser vi att han är på kyrkogården iklädd den där äckliga soldatuniformen med gasmask. Ja, det är samma uniform som hängde i A:s högkvarter i förra avsnittet. Några minuter senare dyker det dock upp en annan kille i samma uniform (klassiskt PLL-trick) och han visar sig vara en av karaktärerna i Ravenswood
 
Den klassiska PLL-jakten då tjejerna jagar Ali och A jagar tjejerna rullar igång när Red Coat dyker upp.  Ganska snart följer tjejerna efter henne in i en sitta-på-nålar-läskig underjordisk labyrint där de självklart tappar bort varandra direkt. Efter 3,5 säsong borde tjejerna väl ha lärt sig att 1) inte ta sig in i läskiga utrymmen och 2) hålla ihop? Well, labyrinten leder till världens läskigaste gamla hus och när Hanna blir inlåst där får vi se både Alison och gasmaskmannen. (Den här synen får jag dock inte riktigt ihop med resten av avsnittet). Spencer stöter också på gasmaskmannen (A? Ezra?) i ett turbulent bråk som slutar med att båda blir skadade. Trots att han får chansen låter han dock bli att döda henne. 
 
En av avsnittets mest mystiska scener är den när Ms. Grunwald sedan säjer till tjejerna att "one of you has been touched by the one Alison fears the most". 
 
När tjejerna tillslut lyckas ta sig ut ur huset har deras bil fått punktering och de räddas sedan av Ezra som dyker upp i en egen bil – vilket sammanträffande. När de blir avsläppta ser dem Red Coat igen och jagar henne genom en skog (!). Så många gånger som vi har sett den där ryggtavlan kan man ju inte bli annat än glad när hon äntligen vänder sig om. Och ja, det är Alison, livs levande! Inte så chockerande då vi fått flera hintar om att Ali lever i tidigare avsnitt. Hon säger att det inte är säkert för henne att vara i Rosewood och frågar om Hanna minns vad hon sa till henne på sjukhuset (minns ni scenen i säsong 1?). Sedan dyker Ezra (som gått från mysig till obehaglig på två röda) upp med Arias telefon i ena handen och andra handen gömd i jackfickan och sedan är Ali borta. 
 
Så vad betyder det här? Efter alla avsnitt har jag lärt mig att allt hänger ihop i Rosewood men också att ingenting är enkelt. Efter det här avsnittet tror jag att Ali verkligen lever (trots att det har spekulerats om en ond tvilling). Och att manusförfattarna vill få oss att tro att Ezra är A. Men är han verkligen det? Ja, han befann sig i A:s högkvarter och det var där han hittade gasmaskuniformen. Och ja, han gömde handen i fickan – samma hand som gasmaskmannen blev skadad i under fighten med Spencer. Men samtidigt har jag svårt att tro att vi skulle få reda på vem A är så här enkelt och dessutom i mitten av säsongen. Är Ezra kanske en del av the A-team som Toby varit förut? Eller är Ezra kanske ute på en egen jakt efter A för att skydda Aria? Hur som helst längtar jag till den rafflande fortsättningen – vilket dröjer ända till januari! 
 
Jag har medvetet utelämnat delarna om Ravenswood – om detta kommer ett eget inlägg. 
 
/Emilie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En blogg om TV-serier, som drivs av frilansjournalisterna Helena Skoog och Emilie Cederquist. Maila oss gärna på schmidthappensblogg@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela