TV-premiärer våren 2014

Publicerad 2013-12-23 08:00:00 i TV-schema,

 
De flesta TV-serier kommer att ha en paus över jul och nyår och även vi på Schmidt Happens-bloggen kommer att ta en liten paus nu. Vi önskar er en riktigt god jul och bjuder på ett litet schema över vårpremiärerna 2014!
 
* 7 januari
Pretty Little Liars – säsong 4B
Ravenswood – säsong 1B
New Girl – säsong 3B
 
* 12 januari
Girls – säsong 3
 
* 13 januari
Hart of Dixie – säsong 3B
HIMYM – säsong 9B
 
* 15 januari
Nashville
– säsong 2B
 
* 23 januari
Reign – säsong 1B
 
* 1 februari
The Big Bang Theory – säsong 7B
Parenthood – säsong 5B
 
* 14 februari
House of Cards – säsong 2
 
* 25 februari
Glee – säsong 5B
 
* 27 februari
Grey's Anatomy – säsong 10B
Scandal – säsong 3B
 
* 6 mars
Suits – säsong 3B
 
* 9 mars
Revenge – säsong 3B
 
* 30 mars
Mr. Selfridge – säsong 2
 

Parenthood – Mid Season-recension

Publicerad 2013-12-20 10:30:00 i Mid Season-Recension, Parenthood,

 
Det kanske inte var den mest händelserika eller känslostormande säsongen (men här finns så mycket att jämföra med att det inte är så konstigt), men visst var den fin i all sin sorgsna spruckenhet.
***SPOILERVARNING!***
– Det var säsongen när superparet Julia och Joel gled ifrån varandra, känslomässigt, planeringsmässigt, vardagsmässigt – plötsligt, efter många små sprickor, var det som som de inte kämpade i samma lag längre. Så sorgligt. Och sista avsnittet-kyssen mellan Julia och hennes stöttepelare Ed. Vad ska den leda till? Kan Parenthoods tryggaste äktenskap verkligen gå sönder på riktigt? 
– Det var också säsongen när Drew började college och blev en riktigt spännande karaktär och när sista avsnittet var avklarat – hello, Amy! Vad gör du här? Har du kommit för att stanna?! – kom jag på mig själv med att känna att hans kärlekstrubbel och nästan vuxen-ångest var en av historierna jag skulle sakna mest.
– Och det var säsongen när Amber var så kär och så envis och trodde så himla mycket på sitt stundande bröllop och äktenskap att hon inte kunde se vart hela ekipaget var på väg. Många tröstlösa storylines den här säsongen, helt klart. Undrar vad som händer härnäst? Tycker att Amber kan få bli lite översållad av kärlek som ligger lite mer på hennes egen fina nivå framöver.
– Vad mer? Kristina blev inte borgmästare, mamma Camille lämnade landet – och sin mycket förvånade man – för en sejour i Europa, Sarah blev slutligen involverad med sin mansgrisiga granne, Crosby lärde sig hur jobbigt det kan vara att ta hand om ett litet barn och Max fick en bästa kompis i Hank.
– Nästa säsong vill jag se mer av Crosby och Jasmin, fler bullriga familjemiddagar med obekväma konfrontationer, mer av Drews kärlekstriangel och så vill jag se Amber lycklig. Och när det gäller Julia och Joel vill jag förstås att de ska kunna lösa detta, men Ed kommer kanske inte ge upp Julia i första taget? Gillar, otippat nog, honom också.
 
/Helena

Revenge – Mid Season-Recension

Publicerad 2013-12-19 08:11:00 i Mid Season-Recension, Revenge,

 
Revenge håller verkligen måttet, säsong efter säsong! Trots att serien hela tiden ger oss små ledtrådar här och där så går det sällan att räkna ut vad som ska hända. Älskar denna dramatik!
 
 ***SPOILERVARNING!***
Oj, vilken rafflande final! Äntligen fick vi svar på frågan vi ställde oss redan under säsongens första minuter – vem sköt Emily Thorne på hennes bröllopsdag? Jo, ingen mindre än hennes nyblivne make Daniel Grayson! Jag hade räknat ut att det inte skulle bli Victoria (som Emily planerade hela tiden) men att det skulle bli Daniel kom faktiskt som en överraskning. Efter att paret varit förlovade genom flera säsonger gifte de sig äntligen (även om äktenskapet ser ut att bli kortare än Kim Kardashians 72 timmar). Frågan är ju nu om Emily kommer att överleva? Jag tror att svaret är ett givet JA. Men det tål att funderas på hur tusan hon kommer att överleva både pistolskott och djupt vatten.
 
Emilys ultimata plan att hämnas på familjen Grayson en gång för alla var ju dömd att misslyckas. Att alla hennes tre hantlangare Aiden, Nolan och Jack misslyckades med sina uppdrag gjorde ju inte saken bättre. Men förhoppningsvis kan de lära sig av sina misstag och rädda Emily innan det är för sent. 
 
Jag tycker att det är rätt så skönt att Emilys och Daniels förhållande nu (troligtvis) är över. Daniel verkade inte överdrivet ångerfull efter att han sköt sin fru så det borde väl bli svårt att lappa ihop förhållandet efter det här? Och det behövs faktiskt lite förändringar i serien för att den ska fortsätta utvecklas. 
 
Så, hur fortsätter vi härifrån? Emily kommer inte vara lika stark som förut när hon återvänder och Victoria har fått ny information som kan göra henne farligare än någonsin. Det kommer nog bli några riktiga nagelbitar-avsnitt när serien återvänder till våren. 
 
 ***SPOILERVARNING 2!***

Om du inte kan vänta ända till april för att få veta hur det kommer gå ska du se den här promon. Men om du inte vill få några som helst ledtrådar innan dess ska du absolut inte titta på den! 
 
 
/Emilie

Reign – Mid Season-recension

Publicerad 2013-12-18 12:01:00 i Mid Season-Recension, Reign,

 
Det var ett tag sedan jag skrev om Reign men jag har faktiskt tittat på alla åtta sända avsnitt. Det har också blivit officiellt att CWTV har köpt in en hel första säsong av serien som återvänder i slutet av januari. 
 ***SPOILERVARNING!***
 
Så här i efterhand vet jag inte riktigt varför för jag har tittat på Reign så här länge för egentligen gillar jag den inte särskilt mycket. Jag har inte fastnat för någon av karaktärerna förutom Queen Mary vilket gör att jag har varit ganska oberörd av alla dramatik. Men just dramatik är det ingen brist på i Reign som hittills har innehållit allt från otrohetsaffärer, manipulativa planer, spöken, siare och ritualmord. I Mid Season-finalen trillade en av Marys hovdamer av pinn under mystiska omständigheter men inte ens det förvånade mig. Framför allt eftersom det har varit rätt så mycket blod i varje avsnitt så här långt. 
Sedan har det redan blivit ganska tjatigt med hela den här ska-Mary-och-Francis-gifta-sig-eller-inte-historien. Senaste avsnittet slutade med att Mary red iväg med Francis oäkta bror för att rädda Francis liv. Kommer hon att komma tillbaka? Jag hoppas faktiskt inte det. Vi behöver en paus från Francis och det franska hovet, i alla fall i några avsnitt. 
 
Jag känner mig osäker på om jag kommer fortsätta hålla mig kvar vid Reign resten av säsongen. Inte ens promon för nästa avsnitt är särskilt lockand. Tittar ni? 
 
/Emilie

Nashville – Mid season-recension

Publicerad 2013-12-17 09:03:00 i Mid Season-Recension, Nashville,

Jag har inte hunnit blogga om en av mina favoritserier – Nashville. Serien är inne på sin andra säsong och har hittills innehållit så mycket dramatik att det nästan är svårt att hänga med i svängarna. Det är aldrig tråkigt i Nashville med andra ord. Och Hayden Panettiere är helt fantastisk som countrystjärnan Juliette Barnes. Hon är egoistisk, skandalös och faktiskt lite elak då och då men trots allt så gillar jag henne. 
 
***SPOILERVARNING!***
Den här säsong har hunnit med väldigt mycket under sina tio avsnitt. Det började med Rayna och Deacons otäcka bilolycka, fortsatte med otrohetsskandaler, svikna löften, lögner, brustna hjärtan, krossad vänskap och en massa countrymusik. 
 
I Mid season-finalen blev det extra dramatiskt under de sista minuterna när både Luke och Peggy såg ut att möta döden. Minst en av dem kommer inte att komma tillbaka när serien återvänder den 15 januari – vem tror du att det blir? Jag tippar på att det blir Luke som överlever eftersom hans karaktär fortfarande har en hel del ouppklarade relationer kvar medan Peggy egentligen har spelat klart allt hon varit inblandad i. Väntar med spänning!
 
Kolla in promon för nästa avsnitt om du inte orkar väntar på att få fler ledtrådar!
 
 
/Emilie

House of Cards – säsong två och teasertrailer

Publicerad 2013-12-15 12:39:00 i House of Cards,

Apropå Emmy-nomineringarna. Den 14 februari, på självaste Alla hjärtans dag, kommer den nya säsongen av House of Cards på Netflix. Alla härliga avsnitt på samma gång, som gjort för maratontittning alltså.
Här är Netflix teasertrailer:
 
/Helena

Golden Globes-nomineringarna

Publicerad 2013-12-14 10:38:00 i Golden Globes,

Här kommer några av nomineringarna till Golden Globes, som går av stapeln 12 januari. Jag hoppar helt själviskt över kategorierna där jag inte sett någon av de nominerade, eftersom kommentarerna då blir rätt meningslösa. Here we go, Helenas Golden Globe-grubbel:
 
Bästa TV-serie, drama:
Breaking Bad
Downton Abbey
The Good Wife
House of Cards
Masters of Sex
 
Kommentar: Oj oj, här fanns två svårskilda favoriter, men jag hoppas nog ändå på Masters of Sex. Eller House of Cards. Eller Masters of Sex. Ah, jag kan inte välja!
 
Bästa manliga skådespelare i en dramaserie:
Bryan Cranston, Breaking Bad
Liev Schreiber, Ray Donovan
Michael Sheen, Masters of Sex
Kevin Spacey, House of Cards
James Spader, The Blacklist
 
Kommentar: Här tror och hoppas jag på Kevin Spacey. Han var helt enkelt fantastisk i House of Cards första, grymma säsong. Michael Sheen är ju givetvis en annan favorit, men bettar ändå på Kevin. Resten av de nominerade har jag tyvärr inte sett.
 
Bästa kvinnliga skådespelare i en dramaserie:
Julianna Margulies, The Good Wife
Tatiana Maslany, Orphan Black
Taylor Schilling, Orange is the New Black
Kerry Washington, Scandal
Robin Wright, House of Cards
 
Kommentar: Jag har bara sett några ströavsnitt av The Good Wife, men tyckte att Julianna Margulies var fantastisk då och gissar att hon är det fortfarande. Så lägger mina pengar på henne, även om jag älskar Robin Wrights coola isdrottning i House of Cards. I den här kategorin saknar jag verkligen Claire Danes!
 
Bästa kvinnliga skådespelare i en komedi- eller musikalserie:
Zooey Deschanel, New Girl
Lena Dunham, Girls
Edie Falco, Nurse Jackie
Julia Louis-Dreyfus, Veep
Amy Poehler, Parks and Recreation
 
Kommentar: Heja fina, roliga, smarta, knasiga Zooey Deschanel! Jag har ju i ärlighetens namn inte sett någon av de andra, men trots att New Girl inte gjort sin allra bästa säsong (fast bra ändå, förstås – Mid Season-recension kommer!) unnar jag Zooey alla priser och pokaler som finns.
 
Bästa kvinnliga skådespelare i en miniserie eller TV-film:
Helena Bonham Carter, Burton & Taylor
Rebecca Ferguson, The White Queen
Jessica Lange, American Horror Story: Coven
Helen Mirren, Phil Spector
Elisabeth Moss, Top of the Lake
 
Kommentar: Nej, jag har inte sett en enda av de ovanstående (inte ens Top of the Lake, fast jag hade tänkte det), men kolla in de nominerade i den här kategorin. Helena Bonham Carter! Helen Mirren! Jessica Lange! Elisabeth Moss! OMG!
 
Bästa kvinnliga birollsinnehavare (serie, miniserie eller TV-film):
Jacqueline Bisset, Dancing on the Edge
Janet McTeer, The White Queen
Hayden Panettiere, Nashville
Monica Potter, Parenthood
Sofia Vergara, Modern Family
 
Kommentar: Hejar på Monica Potter, men har dålig koll på resten. Dock känns väl förra säsongen av Parenthood, då Kristina drabbades av cancer och Monica var i toppform, som hennes bästa?
 
/Helena

 

 
 
 

 

Grey's Anatomy – Mid Season-recension

Publicerad 2013-12-13 14:08:16 i Grey's Anatomy, Mid Season-Recension,

***SPOILERVARNING***
Den här tionde säsongen började måhända lite trevande, men den avslutade med en – om en rätt förutsägbar, men ack så romantisk och typisk Grey's – bang.
Det sympatiska i att Jackson först reste sig en gång, ångrade sig och sedan reste sig igen. Vad ska April svara? Äktenskapet är väl dömt att falla isär oavsett? Åh, de stora gesternas Grey's Anatomy, you gotta love it. 
Och Aprils klänning! Ah, så vacker. Måste nog lista vackraste seriebröllopsklänningarna en dag och den här hamnar lätt på den listan.
 
Kanske såg vi även ett ljus i tunneln för Cristina och Meredith? Visst hittade de något slags förståelse och respekt för varandra där bland alla skrik, precis innan bruden ville ha lite välförtjänt fokus? Den storylinen har varit så oändligt sorglig, tycker jag, att de inte klarar att gå åt olika håll tillsammans. Oavsett vad som har hänt tidigare, hur lyckliga eller hur förkrossade, har de ju alltid varit vandras persons. Innan Sandra Oh lämnar serien måste väl åtminstone deras relation få ett lyckligt slut? Om nu inte Cristinas och Owens får det? Fast det vore väl himla olikt GA, som brukar lägga tyngd vid det där att verkligen avsluta avslut på riktigt.
 
Och Alex pappa – ett sidospår som skulle kunna följas och twistas betydligt längre, visste måste han väl överleva operationen? Oavsett: vad gör allt detta med Shane? Och med Alex?
 
Nästa säsong vill jag se Alex välja Jo varje dag för resten av livet. Det är liksom dags för det nu, det är hans tur. De lovade varandra att vara varandras familj alltid och det är väl lite samma sak? Trodde nästan att han skulle glida ner på knä där och då, men det får vi väl vänta några avsnitt på kanske. Och hon är väl i så fall mer av en friartyp än vad han är? 
 
Höll nästan på att glömma Dereks samtal från självaste presidenten, kan han motstå en sådan förfrågan? Eller ska han göra som så många andra amerikanska pappor, sätta sin egen karriär framför hustruns? Ett drag som inte kommer bli lättsmält för Meredith, som just börjat hitta tillbaka till sitt drivna, gamla jag. Här kan väl Cristina komma in i bilden och peppa Mer att hålla fast vid det hon har påbörjat?
Hur som helst: säsong tio började trevande, jobbade upp sig till en riktigt bra och faktiskt rätt dramatisk nivå och nu när vi når halvlek känner jag mig åtminstone hoppfull och faktiskt väldigt otålig inför nästa säsong. 
April och Jackson ändå, deras spänningar och outtalade – fast nu uttalade – känslor är vad som håller liv i mitt intresse, ännu en gång. Håller tummarna för ett avslut som blir lika händelserikt och känslofyllt, med en och annan otippad vändning. Kysstes inte Shane och Stephanie någon gång för längesedan? Kanske kan de slicka sina hjärtesår tillsammans?
 
/Helena
 

Historieätarna firar jul

Publicerad 2013-12-13 08:53:00 i Historieätarna,

 
Jag. bara. älskar. Historieätarna. För det första är Lotta Lundgren och Erik Haag fullständigt fantastiska i denna TV-serie och för det andra – hur grymt är det inte med allmänbildande serier? Älskar när nytta förenas med nöje. I väntan på premiären av säsong 2 kommer vi i jul få en liten dos av detta härliga program i Historieätarna firar jul. 
 
Avsnittet kommer göra en ordentlig djupdykning i svensk jul med start år 1000. Bland annat kommer avsnittet innehålla julbad, julslakt, julflykt och norén-jul. Missa inte! 
 
Avsnittet sänds i SVT1 och Svtplay på annandagen kl 20. 
 
/Emilie

Hart of Dixie – Mid Season-recension nr 2

Publicerad 2013-12-12 18:57:31 i Hart of Dixie, Mid Season-Recension,

Jag vill ju förstås också kommentera den första halvan av Hart of Dixies tredje säsong. 
***SPOILERVARNING!***
Jag har sagt tidigare att jag saknat riktig känsla under de första avsnittet, något att liksom … bry sig om. Jag känner lite att jag skiter i Zoes relation med Joel (även om jag ju tillhör dem som gillar honom, trots att han uppenbarligen bara är ett litet hinder som aldrig kommer kunna stoppa stormen Zoade när den återigen tar fart). Jag skiter lite i Annabeth och Lavons "problem" som inte har övertygat det minsta, som annat än tidsfördriv för manusförfattarna för att det här paret ska ta sig igenom säsongen och kanske landa i drömbröllopet som Emilie önskar sig i finalavsnittet? Jag skiter även i George och Lynley. I Brick och hans längtan efter Shelby (välkommen tillbaka förresten, det kanske kan ruska om något?). Ja, den enda jag inte riktigt skiter i när vi kommer till tillhalvtidspausen är Lemon. Jag älskar henne. Jag älskar att hon aldrig ger upp, att hon aldrig tappar ansiktet, att hon alltid lyckas vända varje motgång till sin fördel. Henne bryr jag mig om, henne vill jag se lycklig och kanske lite sårbart nyförälskad? Och ja, jag bryr mig faktiskt även om Wade – och att han kanske kan få landa i en riktig, vuxen relation (med ett barn!) ett tag känns fantastiskt uppfriskande. Detta, att kärlekstriangeln blir en fyrkant, kan nog få fart på andra halvan av säsongen. Jag gillar ju Hart of Dixie, nu vill jag bli lite skakad och rörd också.
 
/Helena

Homeland – säsong 3, avsnitt 11

Publicerad 2013-12-11 14:52:00 i Allmänt,

***SPOILERVARNING!***
Ja, det näst sista avsnittet den här säsongen av Homeland bjöd som sagt på nervkittel på högsta nivå. Vi snackar oro för att Brody kanske bytt sida igen, att Saul skulle lyckas ha ihjäl honom innan vi fick veta, att Carrie skulle ta med sig Brody och tvingas leva i exil resten av livet. Ja, bland en massa annat.
Det jag grubblat på mest sedan i måndags kväll är ändå hur allt ska kunna knytas ihop för något slags happily ever after. För det vill vi väl? Bebisfödsel, besvarad kärlek och evig lycka? Är det bara jag? Jag är ju inte gjord för terrorspäckade spänningsserier, så sett. 
Men inte minst: ska hela geniala planen leda till fred I HELA MELLANÖSTERN?! Blir Saul ändå avsatt? Ska tråk-ministern verkligen ta över CIA? Vad gör det med nästa säsong? Och ska Carrie – och inte minst Brody – äntligen få upprättelse, när kampen är över? Ska Dana förlåta sin pappa? Vem ska hinna dö innan allt det här är över?
Ni hör, jag är inte det minsta klarare i huvudet än jag var när slutmusiken satte igång i måndags och nej, hjärtat har väl inte direkt stillat sig heller. Så många frågor. Det här med att behöva vänta en hel vecka, jag trodde vi hade rationaliserat bort det?
 
/Helena

Glee – Previously Unaired Christmas Episode

Publicerad 2013-12-11 08:00:00 i Glee,

 
Jag har ju slutat titta på Glee men vissa avsnitt kan man ju bara inte missa. Som årets julavsnitt som egentligen skulle ha sänts 2012 men som Sue Selvester uttryckte det:
 
"In October 2012, on the Paramount sound stages, the cast and crew of Glee filmed a Christmas episode entitled ‘Rough Trade Santa.’ Upon viewing the director’s cut, FOX executives recoiled in horror and then locked the episode in a lead vault where it languished for an entire year."
 
Ett år senare har det här (lite kontroversiella) julavsnittet äntligen fått visas upp för Glee-fansen. Glee är inte kända för att vara särskilt PK och det här avsnittet innehåller bland annat en tomte med sexpack, en julgran av cannabis och Kurt, Rachel och Santana i sexiga elf costumes. Dessutom massor av grymt bra julmusik. Missa inte!
 
/Emilie
 

Homeland-nervvrak

Publicerad 2013-12-09 23:06:18 i Homeland,

Åh. Herre. Min. Je. Ni tittade väl? Detta måste vi prata lite mer om i morgon, vara så säkra. Men snabbt bara (SPOILERVARNING!):
- Brody, Brody, Brody - vad har du nu satt igång? Hur ska du ta dig ur detta och starta om som den baby daddy du snart ska bli?
- Carrie, Carrie, Carrie - dina instinkter segrar som vanligt, trots putmage. Inget gravidhuvud här inte.
- Saul, Saul, Saul - ska din sluga plan helt oförtjänt nu faktiskt gå i lås? Så många gånger har du tittat åt fel håll nu att det kanske inte kan förlåtas? Eller?

Som sagt: mer förhoppningsvis utvilade och klara tankar i morgon. Mitt hjärta, alltså, kan väl inte sakta ner på ännu en vecka.

/Helena

Emilie listar: Bästa julavsnitten

Publicerad 2013-12-08 09:00:00 i Vi listar,

 
4. The One With the Holiday Armadillo - Friends s07e10
Vänner är en av mina stora favoriter och den serien har egentligen ett avsnitt för alla typer av listor. Julavsnittet där Ross klär ut sig till the Holiday Armadillo för att lära sin son om Hanukkah är bara helt underbart. Ross är verkligen i sitt esse och Phoebe är också fantastisk i det här avsnittet med juldöskallar, spindlar och trumset. 
 
 
3. Roman Holiday – Gossip Girl s01e11
Första säsongen av GG är bra och det här julavsnittet är fullt av drama och julkänslor à la Upper East Side. Blair åker skridskor i en magisk outfit och sms:ar med Chuck, Serena och Dan letar perfekta julklappar till varandra och Jenny är fortfarande oskyldigt söt. 
 
 
2. A Very Glee Christmas – Glee s02e10
Om man är ute efter jul med extra-allt så är detta rätt avsnitt! Glee är experter på att göra allting lite over the top och det här avsnittet svämmar verkligen över av grym julmusik! Och att Brittany fortfarande tror på tomten är bara så fint! Go Christmas spirit! 
 
 
1. The best Chrismukkah ever  – The O.C. s01e13
Seth är helt underbar i det här avsnittet och slänger sig med härliga citat som "Hey, dip a toe in the Chrismukkah pool - there's room for all of us". Triangeldramat mellan honom, Summer & Anna är också på topp i det här avsnittet. Däremot är Marissa på väg neråt och i slutet av avsnittet möter hon obehagliga Oliver Trask för första gången. Men trots det så är det här avsnittet en riktig julklassiker som innehåller allt jag älskar med O.C.

Hart of Dixie – Mid Season-recension

Publicerad 2013-12-07 09:34:27 i Hart of Dixie, Mid Season-Recension,

 
Nu har vi plöjt igenom åtta härliga avsnitt av säsong 3 av Hart of Dixie. Serien är just nu uppe i en Mid Season Break och därför är det väl på sin plats att vi recenserar lite om vad vi tycker om säsongen så här i halvtid. HoD är tillbaka på Amerikansk TV den 13 januari.  
 
***SPOILERVARNING!***
 
Till att börja med måste vi ju prata lite om Mid Season-finalen! I dessa avsnitt brukar det alltid bjudas på lite extra smaskigheter som vi kan fundera över så att vi inte försmäktar helt och hållet innan det är dags att se fortsättningen av säsongen. Och jag blev i alla fall inte det minsta besviken på avsnittet som passande nog går under namnet Miracles. 
 
Jag älskar när gamla favoritkaraktärer återvänder och i de senaste avsnitten har vi inte bara fått återse galna Shelby utan även härliga Tansy (nu väntar jag bara på Magnolia)! Jag har alltid varit ett stort Tansy-fan och det känns som att hon kom tillbaka just i rätt tillfälle för att lyckas röra runt lite i både Georges och Wades grytor. 
 
Och Brick hade en ganska underhållande Pregnancy Scare som slutade med att han (till sin besvikelse väl?) inte var pappa till Shelbys barn. Men jag tror nog att Shelby, barnet och Brick alla skulle må bra av att bli en liten familj ändå. Brick har ju varit ganska nedstämd utan sin Shelby.
 
 
Och alla vi Zoade-fans fick en liten, liten ljusning i tunneln när Wade äntligen kysste Zoe! Trots att han var hög på lugnande tabletter gjorde han nog precis vad han innerst inne ville. Men detta kommer nog få större konsekvenser för Zoe än för Wade. För efter det lilla samtalet med Tansy insåg Wade plötsligt att han behöver ett riktigt, vuxet förhållande – vilket direkt leder honom till Zoes kusin Vivian. Viv är verkligen vuxen och har till och med barn. Det ska bli väldigt spännande att se hur barnet tar emot Wade. Lilla Harley skulle lika gärna kunna se Wade som en rolig kompis men jag tror att det snarare blir tvärtom. Det kan vara bra för Wade att få kämpa lite. 
 
Det är roligt att Zoe äntligen blev accepterad av sin pappas familj men det lär inte bli enkelt för henne när Wade dejtar hennes kusin. 
 
Så vad tycker jag då om säsongen så här långt? Nog för att jag gillar den men jag tycker ändå inte att den håller riktigt samma klass som säsong 2. Men det är många avsnitt kvar av säsongen så den har alla chanser att hämta hem det här ändå. Jag hoppas på en återförening av Zoade i slutet av den här säsongen. Det skulle vara väldigt spännande att se hur deras relation skulle vara nu efter att båda blivit mer vuxna och mogna genom relationerna med Joel och Vivian. Jag hoppas även på:
* Att Lemon ska bli lycklig. Antingen genom ett riktigt drömjobb eller genom en riktig drömprins. 
* Ett bröllop! Ett riktigt härligt Bluebell-bröllop. Kanske mellan Lavon och AB?
* Att Tansy får stanna lite till och ställa till det! 
 
Vad säger du Helena?
/Emilie

Helena listar: Härligaste serieparen IRL

Publicerad 2013-12-05 11:42:00 i Vi listar,

5. Felicity Huffman och William H Macy
Lynette Scavo från Desperate Housewives och Frank Gallagher från Shameless är gifta sedan 1997. Det betyder cirka tusen Hollywoodår. Och så är de roliga också!
 
4. Alexis Bledel och Vincent Kartheiser
Detta, måste jag erkänna, hade jag helt missat! Att Rory Gilmore från Gilmore Girls är förlovad med Mad Mens Pete Campbell. Tjusigt par! Sen var hon ju även med i Mad Men själv, men det räknas inte.
3. Claire Danes och Hugh Dancy
Detta är ett av mina favoritpar alla kändiskategorier, men just när det handlar om seriepar får Carrie Mathison från Homeland och Will Graham från Hannibal/Lee Fallon från The Big C/Daniel Deronda nöja sig med en tredjeplats.
2. Leighton Meester och Adam Brody
Ja, det här har vi ju redan skrivit om. Blair Waldorf från Gossip Girl och Seth Cohen från O.C., det blir nästan inte bättre än så … 
1. Kirsten Bell och Dax Shepard
… men bara nästan! För på min förstaplats ligger utan egentlig konkurrens Veronica Mars från serien med samma namn och Crosby Braverman från Parenthood. Åh. Har ni inte sett den här videon så MÅSTE ni göra det. Hon älskar verkligen sengångare och han vet det.

Adam Brody <3 New Girl

Publicerad 2013-12-04 14:10:00 i New Girl,

 Adam Brody som Seth i O.C.
Ni som hängt här ett tag har nog inte missat att vi gillar O.C. Eller att vi gillar New Girl. Eller att vi gillar Adam Brody. När de två sistnämnda slås ihop firar vi med andra ord här på Schmidt Happens. 
Nu är det nämligen klart att Adam Brody dyker upp i nästa avsnitt av New Girl! Han ska spela Jess ex, som hon tydligen är god vän med fortfarande. Spännande, spännande.
 
/Helena

Homeland – säsong 3, avsnitt10

Publicerad 2013-12-04 11:01:48 i Homeland,

Homeland har verkligen blivit bättre och bättre ju längre säsongen har gått och lär väl peaka när sista avsnittet sänds om två veckor. Älskar förresten att kunna följa den via gammelteven – tack för det, Svt.
***SPOILERVARNING!***
 Gulp, vilken slutscen. Ont i magen verkar vara ett helt naturligt efter-Homeland symptom numera. Den där stackars killen som hade en nyfödd son hemma – var han verkligen tvungen att ge sig ut på livsfarliga uppdrag och dessutom spela hjälte (spela förresten, han lär ju hyllas i decennier framöver för den där insatsen)? Att göra sidokaraktärers barn föräldralösa är något av en specialitet hos manusförfattarna.
Hur som helst: spännande avsnitt! Och tänk om Sauls alla kort på borden faktiskt kan få vara ett genidrag och han skapar FRED I HELA MELLANÖSTERN. Det är alltså det vi snackar om här, det som står på spel, så att ingen tvivlar på storheten i hela den här sagan.
Och gravida Carrie är ju verkligen helt objektiv och har massor av distans till baby-daddys, förlåt Brodys, insats i Iran. Hon balanserar som vanligt väldigt nära gränsen och det är bara en tidsfråga innan hon gör något ogenomtänkt och känslostyrt igen. Att hon räknas som en av CIAs stjärnor följs väl ändå av ett litet frågetecken? Vi har i och för sig bara känt henne under den här väldigt omtumlande, kärlekskontrollerade och stundtals sjuka perioden. Kanske har hon varit ett under av självbehärskning tidigare?
Annars inte mycket känslotjafs eller ledsna familjer eller bortglömda fruar den här veckan. Rätt skönt, om ni frågar mig. Även om jag inte tillhör Danas eller Jessicas värsta anti-fans (de är många och högljudda över hela nätet). Det räcker med spänningen mellan Carrie och Brody för att jag ska bry mig.
Två avsnitt kvar nu. Hur ska det gååå?! Ska fred skipas, barn födas och lycka bringas alla inblandade? Troligtvis inte. Men kanske något litet åt rätt håll ändå? För magontet alltså.
 
/Helena

How I Met Your Mother – säsong 9, avsnitt 12

Publicerad 2013-12-03 17:59:00 i How I Met Your Mother,

Ja, den här säsongen är ju den sämsta någonsin, det har vi sagt förut. Men – inbillar jag mig, eller var det här senaste avsnittet ett litet uns bättre än de tidigare?
***SPOILERVARNING!***
– Barney och Robin var inte sina (numera) vanliga skitjobbiga, neurotiska ska vi giftas eller inte-jag. Avslutet var till och med, för mig, rätt oväntat. Kanske har jag sänkt förväntningarna till den grad att jag helt missade upplägget för det där överraskningsmomentet?
– Lily fick inte ta så mycket plats och Lily i sin nuvarande form – att hon ens går upprätt efter all sprit? – får helst så lite utrymme som möjligt. Och det hon sa var faktiskt lite rörande, om hennes brist på inflytande i relationen.
– Marshall fick förresten inte vara med alls. Dvs ingen bil. Inget tåg. Inget färdmedel överhuvudtaget. Magiskt.
– Ted fick vara gamla Ted, eller åtminstone så som jag minns gamla Ted, utan deprimerande repliker om sin egen olycka. Men rätt rolig ändå.
 
Ja, allt som allt: ett inte helt värdelöst avsnitt av HIMYM. Välkommet, måste jag säga. Em, vad tycker du?
 
/Helena
 

Smygstart: Mom

Publicerad 2013-12-03 14:48:00 i Mom,

Foto: Warner Bros
Nyfiken på splitternya Mom, skapad av Chuck Lorre som ligger bakom komediserierna 2 1/2 män och Big Bang Theory? Ikväll får den smygpremiär i Kanal 5, som sänder de två första avsnitten av serien redan nu. Hela första säsongen visas till våren, men den som förhoppningsvis väntar på något gott kan alltså få en försmak av vad den väntar på …
Anna Faris spelar tonårsmamman som nyss blivit nykter och hennes egen mamma – även hon nykter alkoholist – spelas av Allison Janney. Lovande, indeed.
De första avsnitten av Mom sänds i Kanal 5 ikväll, kl 21 och 21.30.
 
/Helena

Masters of Sex – säsong 1, avsnitt 10

Publicerad 2013-12-02 14:10:24 i Masters of sex,

Äntligen ikapp och har precis sett senaste avsnittet av MoS. Jag kan ju säga att jag inte är mindre imponerad nu än när jag först skrev om den här serien. Älskar karaktärerna, skådespelarna, alla storylines, stämningen, kläderna, eran; allt. Missa inte den här pärlan! Den finns på HBO Nordic, men hoppas förstås att Svt ska plocka upp den – kan de fortfarande plocka upp HBO-produktioner? – så att den får en större publik. Den förtjänar det.
***SPOILERVARNING!***
Vilket avsnitt! Älskade det annalkande kärnbombshotet som metafor för alla små personliga katastrofer på alla håll, som hotar att explodera vilken sekund som helst.
– Bill och Virginia. Hur ska de kunna ta sig över alla de här hindren och börja samarbeta på riktigt igen? Hennes uppsägning känns oundvikligt kortvarig, men ändå. Alla olikheter och alla undertrycka känslor. Bills fyrkantighet och svartsjuka. Virginias envishet. 
– Virginia och Ethan. Han är så himla fin – när han är fin – och hon är så himla förtjänt av någon som behandlar henne så. Som hjälper till med barnen utan att någon bett honom, som inte ställer frågor om sådant hon inte vill berätta. Men det kan väl inte bli så långvarigt, detta?
– Margaret. Heja heja grymma Margaret! Kanske börjar hon äntligen förstå vad som gör att hennes man inte vill se på henne, aldrig har sett henne, att det inte har med henne att göra utan med honom. Så härligt att hon fick ligga lite och att Austin gav henne the big O – vilket maken förstås aldrig har kunnat ge henne. Finaste scenen var när de två låg bredvid varandra i poolen med sina huvuden både bokstavligen och bildligen precis ovanför vattenytan – med alla sina problem som ett bombmoln tornande över dem. Snyggt.
 
/Helena

Om

Min profilbild

En blogg om TV-serier, som drivs av frilansjournalisterna Helena Skoog och Emilie Cederquist. Maila oss gärna på schmidthappensblogg@gmail.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela