Fröken Frimans Krig

Publicerad 2014-01-30 20:41:00 i Fröken Frimans Krig,

Det är ju ett tag sedan den här serien sändes men jag måste ändå skriva en liten hyllning till SVTs Fröken Frimans Krig! Jag som fullkomligt älskar kostymdraman blev väldans glad över att få njuta av Sveriges svar på Mr Selfridge under julledigheten. Vackra miljöer, magiska kläder på fantastiska kvinnokämpar, en allvarlig Sissela Kyle och en underbar Frida Hallgren – kan det bli bättre? Och musiken sen – hur bra som helst! 
Hoppas att det blir ett DVD-släpp eller att serien hamnar på Öppet Arkiv så att vi kan få chans att se om den här godbiten när vi vill – eller vad tycker ni? Så länge kan vi i alla fall lyssna på musiken, komponerad av Niclas Frisk, här! 
/Emilie

Sherlock-premiär på SVT

Publicerad 2014-01-28 11:00:00 i Sherlock,

Ni som, liksom jag, inte riktigt har hängt med i starten av tredje säsongen av Sherlock får en ny chans i helgen – på gamla hederliga, svenska televisionen. På lördag, den 1 februari, 21:30 börjar de nya avsnitten visas på SVT1. Jag kommer åtminstone sitta klistrad och återkommer förstås här efteråt, för att prata av mig om första avsnittet.
 
/Helena

Parenthood – Säsong 5, avsnitt 14

Publicerad 2014-01-27 13:34:00 i Parenthood,

Nu är de flesta serier igång och även om det strax är dags för OS-uppehåll kör vi på Schmidt Happens igång vi också. Och vad kan väl passa bättre som start än att dyka in i Parenthoods femte säsong som verkligen har nått något slags kulmen efter juluppehållet?
***SPOILERVARNING!***
Först: Har just fulgråtit mig igenom senaste avsnittet. Kan vi bara komma överens om att Joels och Julias kris är ett av de sorgligast skildrade (och mest verklighetstrogna) uppbrott på tv någonsin? Eller är jag bara extra blödig? När de skulle berätta för barnen – aaaj, mina tårkanaler! Och när Joel frågade om han skulle använda sin nyckel för att komma in när han skulle hämta upp barnen på morgonen … Och när Julia äntligen berättade för sina föräldrar, som plötsligt har fått ett hus fyllt av liv igen? My gawd.
Ja, kanske kan Crosby och Jasmin ta över huset om nu storpäronen tänker sälja? Det hade väl passat fint? Inte kan de väl sälja bort alla framtida familjemiddagar ute i trädgården, kan de?
Och kan Adam och Kristina starta sin egen skola? Ja, varför inte? Spännande projekt som nog kan ge en hel del intriger och nya karaktärer framöver. 
Annars saknade jag både Drew och Amber i det här avsnittet. Drew som blivit värsta kärleksmagneten, som plötsligt måste välja mellan äventyret och tryggheten och som väl inte lär ha valt tryggheten för gott? Och Amber, som inte ska gifta sig utan i stället tvingades ta avsked av sin militär – för hur lång tid? Har ingen bra känsla för den historien, det kan nog inte sluta på så många lyckliga sätt …
Hur som helst: OS-uppehåll. Nästa avsnitt 27 februari och jag kan nästan inte vänta.
 
/Helena

Om

Min profilbild

En blogg om TV-serier, som drivs av frilansjournalisterna Helena Skoog och Emilie Cederquist. Maila oss gärna på schmidthappensblogg@gmail.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela