Homeland – säsong 3, avsnitt10

Publicerad 2013-12-04 11:01:48 i Homeland,

Homeland har verkligen blivit bättre och bättre ju längre säsongen har gått och lär väl peaka när sista avsnittet sänds om två veckor. Älskar förresten att kunna följa den via gammelteven – tack för det, Svt.
***SPOILERVARNING!***
 Gulp, vilken slutscen. Ont i magen verkar vara ett helt naturligt efter-Homeland symptom numera. Den där stackars killen som hade en nyfödd son hemma – var han verkligen tvungen att ge sig ut på livsfarliga uppdrag och dessutom spela hjälte (spela förresten, han lär ju hyllas i decennier framöver för den där insatsen)? Att göra sidokaraktärers barn föräldralösa är något av en specialitet hos manusförfattarna.
Hur som helst: spännande avsnitt! Och tänk om Sauls alla kort på borden faktiskt kan få vara ett genidrag och han skapar FRED I HELA MELLANÖSTERN. Det är alltså det vi snackar om här, det som står på spel, så att ingen tvivlar på storheten i hela den här sagan.
Och gravida Carrie är ju verkligen helt objektiv och har massor av distans till baby-daddys, förlåt Brodys, insats i Iran. Hon balanserar som vanligt väldigt nära gränsen och det är bara en tidsfråga innan hon gör något ogenomtänkt och känslostyrt igen. Att hon räknas som en av CIAs stjärnor följs väl ändå av ett litet frågetecken? Vi har i och för sig bara känt henne under den här väldigt omtumlande, kärlekskontrollerade och stundtals sjuka perioden. Kanske har hon varit ett under av självbehärskning tidigare?
Annars inte mycket känslotjafs eller ledsna familjer eller bortglömda fruar den här veckan. Rätt skönt, om ni frågar mig. Även om jag inte tillhör Danas eller Jessicas värsta anti-fans (de är många och högljudda över hela nätet). Det räcker med spänningen mellan Carrie och Brody för att jag ska bry mig.
Två avsnitt kvar nu. Hur ska det gååå?! Ska fred skipas, barn födas och lycka bringas alla inblandade? Troligtvis inte. Men kanske något litet åt rätt håll ändå? För magontet alltså.
 
/Helena

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En blogg om TV-serier, som drivs av frilansjournalisterna Helena Skoog och Emilie Cederquist. Maila oss gärna på schmidthappensblogg@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela