Revenge – Mid Season-Recension

Publicerad 2013-12-19 08:11:00 i Mid Season-Recension, Revenge,

 
Revenge håller verkligen måttet, säsong efter säsong! Trots att serien hela tiden ger oss små ledtrådar här och där så går det sällan att räkna ut vad som ska hända. Älskar denna dramatik!
 
 ***SPOILERVARNING!***
Oj, vilken rafflande final! Äntligen fick vi svar på frågan vi ställde oss redan under säsongens första minuter – vem sköt Emily Thorne på hennes bröllopsdag? Jo, ingen mindre än hennes nyblivne make Daniel Grayson! Jag hade räknat ut att det inte skulle bli Victoria (som Emily planerade hela tiden) men att det skulle bli Daniel kom faktiskt som en överraskning. Efter att paret varit förlovade genom flera säsonger gifte de sig äntligen (även om äktenskapet ser ut att bli kortare än Kim Kardashians 72 timmar). Frågan är ju nu om Emily kommer att överleva? Jag tror att svaret är ett givet JA. Men det tål att funderas på hur tusan hon kommer att överleva både pistolskott och djupt vatten.
 
Emilys ultimata plan att hämnas på familjen Grayson en gång för alla var ju dömd att misslyckas. Att alla hennes tre hantlangare Aiden, Nolan och Jack misslyckades med sina uppdrag gjorde ju inte saken bättre. Men förhoppningsvis kan de lära sig av sina misstag och rädda Emily innan det är för sent. 
 
Jag tycker att det är rätt så skönt att Emilys och Daniels förhållande nu (troligtvis) är över. Daniel verkade inte överdrivet ångerfull efter att han sköt sin fru så det borde väl bli svårt att lappa ihop förhållandet efter det här? Och det behövs faktiskt lite förändringar i serien för att den ska fortsätta utvecklas. 
 
Så, hur fortsätter vi härifrån? Emily kommer inte vara lika stark som förut när hon återvänder och Victoria har fått ny information som kan göra henne farligare än någonsin. Det kommer nog bli några riktiga nagelbitar-avsnitt när serien återvänder till våren. 
 
 ***SPOILERVARNING 2!***

Om du inte kan vänta ända till april för att få veta hur det kommer gå ska du se den här promon. Men om du inte vill få några som helst ledtrådar innan dess ska du absolut inte titta på den! 
 
 
/Emilie

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En blogg om TV-serier, som drivs av frilansjournalisterna Helena Skoog och Emilie Cederquist. Maila oss gärna på schmidthappensblogg@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela