Parenthood - säsong 5, avsnitt 9

Publicerad 2013-11-25 16:10:13 i Parenthood,

Den här säsongen började lite trevande, tycker jag, men långsamt och snyggt har fler och fler problem byggts upp på alla fronter och jag gillar den här stora, tredimensionella familjen så himla mycket. Visst levereras en del moralkakor, men karaktärerna utvecklas hela tiden och de känns så mänskliga med alla fel och finheter.
***SPOILERVARNING***
– Vad håller egentligen på att hända mellan Joel och Julia? Finaste paret som alltid har lyckats med den där kärleks-/karriärs-/barnbalansen lyckas bara inte längre. Julia får inget stöd hos Joel – men däremot hos skolpappan Ed – och Joel som alltid skötte hela familjens ruljans när Julia jobbade får inte samma service tillbaka, nu när det är hans tur. Nej, de är inne i en sådan sorglig spiral och den skildras så himla fint, tycker jag. Hopplösheten, ensamheten, tystnaderna. Och stackas fina lilla Victor, som spelas så fantastiskt trovärdigt av Xolo Mariduena, känner så för honom. 
 – Och vad håller på att hända mellan Amber och Ryan? Nej, den här relationen känns dömd från början. Ryan kommer aldrig kunna hantera Ambers behov av frihet och hennes framgångar på jobbet – vilken fin röst hon har, förresten! – och Amber kommer aldrig kunna titta åt ett annat håll när han tar tabletter – för det gör han väl ändå? – och döljer det för henne, eller gräver ner sig och gör allt för att slippa prata. Slåss, exempelvis. Ska kan hamna i fängelse nu? Var det värt det?
– Allt som kretsade kring valet var så känslosamt också. Kristinas comeback efter sjukdomen, även om hon nu aldrig blev borgmästare, speglades deppigt i hennes sjuka kompis inte lika lyckosamma förlopp. Och när den där mamman med den hörselskadade dottern kom fram på slutet – då satt jag och hulkade osnyggt i soffhörnet. Mycket svag för alla slags återupprättelser, tydligen. 
– Är även mycket svag för Hanks relation till Max. Gulle, som kände att det enda som krävdes av en flickvän var att hon var i samma ålder och höll på Sharks. Men han måste ju förstås precis som alla andra teens själv få lära sig vad som är vad och hur kärlek ska hanteras. Det hade varit en intressant twist, om Max gick och blev kär.
 
/Helena

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En blogg om TV-serier, som drivs av frilansjournalisterna Helena Skoog och Emilie Cederquist. Maila oss gärna på schmidthappensblogg@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela