Homeland – säsong 3, avsnitt 4

Publicerad 2013-10-27 16:52:00 i Homeland,

 
 
***SPOILERVARNING***
Alltså, verkligen ***SPOILERVARNING!***, läs INTE längre än hit om du inte sett senaste avsnittet!
För nu händer det grejer i Homeland. Mycket av det som känts tröttsamt de senaste avsnitten, med Carrie och mentalsjukhuset och Sauls plötsliga knivar i ryggen och skumma allianser och opålitliga familjemedlemmar var alltså planerat och alldeles fantastiskt utfört av Carrie för att lura till sig ett samarbete med de högsta hönsen bakom Langley-bomben. Wow! Vilken skön vändning! (Många, har jag sett, har hatat detta och känt sig lurade och ogillat de tre första avsnittens seghet, men jag älskar den här twisten. Herregud, manusförfattare som överhuvudtaget KAN lura en såpass luttrad tv-publik, det är väl imponerande om något?)
Det kändes faktiskt lite som en lättnad – eller lite, det kändes som en ganska stor lättnad faktiskt – att vi får gilla Saul igen och att Carrie inte är helt utfryst av alla sina vänner. MEN – vilka är egentligen med henne? Det här att hon försökte ta ut pengar, fast kontot var fruset, att hon ringde till teknikern som hon arbetat med tidigare (och som jag nu bara inte kan komma på namnet på, sorry), var allt verkligen bara ett spel för galleriet? Vad är på riktigt och vad var medveten strategi? Och vilka är med på hela det här spelet? Är Saul den enda som styr nu eller är fler på CIA inblandade? Hur mycket av det som hände på sjukhuset var på riktigt? När började planen rulla igång, hur länge har de hållit på? 
 
Och: dejtar Dana en mördare? Kommer Jessica och Mike leva lyckliga i alla sina dar? Kommer Brody någonsin tillbaka?
Ja, jag kommer då i alla fall inte missa morgondagens avsnitt, det kommer jag inte.
 
/Helena
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En blogg om TV-serier, som drivs av frilansjournalisterna Helena Skoog och Emilie Cederquist. Maila oss gärna på schmidthappensblogg@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela