Masters of Sex – säsong 1, avsnitt 10

Publicerad 2013-12-02 14:10:24 i Masters of sex,

Äntligen ikapp och har precis sett senaste avsnittet av MoS. Jag kan ju säga att jag inte är mindre imponerad nu än när jag först skrev om den här serien. Älskar karaktärerna, skådespelarna, alla storylines, stämningen, kläderna, eran; allt. Missa inte den här pärlan! Den finns på HBO Nordic, men hoppas förstås att Svt ska plocka upp den – kan de fortfarande plocka upp HBO-produktioner? – så att den får en större publik. Den förtjänar det.
***SPOILERVARNING!***
Vilket avsnitt! Älskade det annalkande kärnbombshotet som metafor för alla små personliga katastrofer på alla håll, som hotar att explodera vilken sekund som helst.
– Bill och Virginia. Hur ska de kunna ta sig över alla de här hindren och börja samarbeta på riktigt igen? Hennes uppsägning känns oundvikligt kortvarig, men ändå. Alla olikheter och alla undertrycka känslor. Bills fyrkantighet och svartsjuka. Virginias envishet. 
– Virginia och Ethan. Han är så himla fin – när han är fin – och hon är så himla förtjänt av någon som behandlar henne så. Som hjälper till med barnen utan att någon bett honom, som inte ställer frågor om sådant hon inte vill berätta. Men det kan väl inte bli så långvarigt, detta?
– Margaret. Heja heja grymma Margaret! Kanske börjar hon äntligen förstå vad som gör att hennes man inte vill se på henne, aldrig har sett henne, att det inte har med henne att göra utan med honom. Så härligt att hon fick ligga lite och att Austin gav henne the big O – vilket maken förstås aldrig har kunnat ge henne. Finaste scenen var när de två låg bredvid varandra i poolen med sina huvuden både bokstavligen och bildligen precis ovanför vattenytan – med alla sina problem som ett bombmoln tornande över dem. Snyggt.
 
/Helena

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En blogg om TV-serier, som drivs av frilansjournalisterna Helena Skoog och Emilie Cederquist. Maila oss gärna på schmidthappensblogg@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela