Bron – säsong 2, avsnitt 9

Publicerad 2013-11-18 09:53:00 i Bron,

Vad spännande att se vilka serier ni följer! Fortsätt svara på det här inlägget.
Jag har varit bortrest fredag till söndag och eftersom fredag är en riktig superseriedag för mig numera (Parenthood, Grey's Anatomy och Crazy Ones) har jag massor att ta igen. Men jag börjar med gårdagkvällen och näst sista avsnittet för den här säsongen av Bron.
 
Foto: Carolina Romare/Svt
Först: Tvdags.se har skivit bra här om den nya, kvinnliga, hysteriska hjältinnan och sätter spiken i huvudet på många tankar jag själv haft kring detta. Samtidigt – är det inte mer än lite befriande med helt oinsmickrande kvinnliga huvudroller, som skiter fullständigt i vad folk tycker om dem och kör sitt eget race oavsett vad som händer? Psykisk sjukdom eller inte? Och: är det inte så att det även har dykt upp en del manliga hjältar med psykiska problem den senaste tiden? Tänker på nya Sherlock till exempel. Vad tycker ni om detta?
***SPOILERVARNING!***
Foto: Carolina Romare/Svt
Oj, oj, oj – nu börjar det dra ihop sig på båda sidor av Öresundsbron.
Skönt att läskiga brorsan avslöjades och att vi kan sluta oroa oss för honom, men vem är hans kumpan? Är det någon med mer makt? Varför har de arbetat tillsammans? Hur dog syskonens föräldrar (vet vi det kanske, men jag har glömt? Är de ens döda, båda, eller lever typ mamman? Var är hon i så fall?) och hur var egentligen deras barndom? Det verkar ju som om samarbetspartnern är mer inne på att experiementera med mediciner, eller andra preparat, om det nu är hen som har suttit vid datorn och tryckt på knappen och injicerat vad det nu är hen har injicerat i offren som sedan hittats i tunnor fyllda med lut. Burr, minst sagt.
Jag tänker hålla fast vid min misstanke om (ex-)pojkvännens inblandning. Okej, han verkar ju väldigt oskyldig och ledsen, men kan det vara en slump att relationen tar slut precis just nu, när han – om han nu är inblandad – har fått all information han behöver av Saga och avslutningsplanen är i rullning? 
Vad mer? Fint att stackars välmenande polisen Rasmus fick komma med en idé som gav något. Ska han dyka upp och rädda dagen i sista avsnittet också, tro?
 
/Helena
 
 

Kommentarer

Postat av: Rebecca&Mathias

Publicerad 2013-11-18 09:56:48

Det är rätt bra serier, man följer en hel del serier själv he he! :) Bland annat, Arrow, VD, The orginals. :) Ha en fortsatt fin Måndag! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En blogg om TV-serier, som drivs av frilansjournalisterna Helena Skoog och Emilie Cederquist. Maila oss gärna på schmidthappensblogg@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela