Hart of Dixie – Mid Season-recension

Publicerad 2013-12-07 09:34:27 i Hart of Dixie, Mid Season-Recension,

 
Nu har vi plöjt igenom åtta härliga avsnitt av säsong 3 av Hart of Dixie. Serien är just nu uppe i en Mid Season Break och därför är det väl på sin plats att vi recenserar lite om vad vi tycker om säsongen så här i halvtid. HoD är tillbaka på Amerikansk TV den 13 januari.  
 
***SPOILERVARNING!***
 
Till att börja med måste vi ju prata lite om Mid Season-finalen! I dessa avsnitt brukar det alltid bjudas på lite extra smaskigheter som vi kan fundera över så att vi inte försmäktar helt och hållet innan det är dags att se fortsättningen av säsongen. Och jag blev i alla fall inte det minsta besviken på avsnittet som passande nog går under namnet Miracles. 
 
Jag älskar när gamla favoritkaraktärer återvänder och i de senaste avsnitten har vi inte bara fått återse galna Shelby utan även härliga Tansy (nu väntar jag bara på Magnolia)! Jag har alltid varit ett stort Tansy-fan och det känns som att hon kom tillbaka just i rätt tillfälle för att lyckas röra runt lite i både Georges och Wades grytor. 
 
Och Brick hade en ganska underhållande Pregnancy Scare som slutade med att han (till sin besvikelse väl?) inte var pappa till Shelbys barn. Men jag tror nog att Shelby, barnet och Brick alla skulle må bra av att bli en liten familj ändå. Brick har ju varit ganska nedstämd utan sin Shelby.
 
 
Och alla vi Zoade-fans fick en liten, liten ljusning i tunneln när Wade äntligen kysste Zoe! Trots att han var hög på lugnande tabletter gjorde han nog precis vad han innerst inne ville. Men detta kommer nog få större konsekvenser för Zoe än för Wade. För efter det lilla samtalet med Tansy insåg Wade plötsligt att han behöver ett riktigt, vuxet förhållande – vilket direkt leder honom till Zoes kusin Vivian. Viv är verkligen vuxen och har till och med barn. Det ska bli väldigt spännande att se hur barnet tar emot Wade. Lilla Harley skulle lika gärna kunna se Wade som en rolig kompis men jag tror att det snarare blir tvärtom. Det kan vara bra för Wade att få kämpa lite. 
 
Det är roligt att Zoe äntligen blev accepterad av sin pappas familj men det lär inte bli enkelt för henne när Wade dejtar hennes kusin. 
 
Så vad tycker jag då om säsongen så här långt? Nog för att jag gillar den men jag tycker ändå inte att den håller riktigt samma klass som säsong 2. Men det är många avsnitt kvar av säsongen så den har alla chanser att hämta hem det här ändå. Jag hoppas på en återförening av Zoade i slutet av den här säsongen. Det skulle vara väldigt spännande att se hur deras relation skulle vara nu efter att båda blivit mer vuxna och mogna genom relationerna med Joel och Vivian. Jag hoppas även på:
* Att Lemon ska bli lycklig. Antingen genom ett riktigt drömjobb eller genom en riktig drömprins. 
* Ett bröllop! Ett riktigt härligt Bluebell-bröllop. Kanske mellan Lavon och AB?
* Att Tansy får stanna lite till och ställa till det! 
 
Vad säger du Helena?
/Emilie

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En blogg om TV-serier, som drivs av frilansjournalisterna Helena Skoog och Emilie Cederquist. Maila oss gärna på schmidthappensblogg@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela