Glömda guldkorn: Party Down

Publicerad 2013-10-26 12:06:00 i Glömda guldkorn, Party Down,

Ny kategori här på bloggen: Glömda guldkorn. Här berättar vi om favoriter som av olika anledningar inte har fått så mycket uppmärksamhet som de förtjänar, som kanske bara unnades en fantastisk säsong eller som svensk teve slarvat bort runt 23.30 en tisdagkväll. 
 Party Down handlar om en cateringfirma och utspelar sig på olika event där firman står för mat och service. Flera i gänget bakom Veronica Mars har skrivit manus här också och det märks. Snabba dialoger, välskrivna karaktärer och lagom skruvade intriger. Och skådisarna! Några gamla favoriter från VM dyker upp även här, som Ken Marina, Ryan Hansen och till och med Kristen Bell i ett par avsnitt, men även härliga Lizzy Kaplan (Masters of sex, bl a), Adam Scott (Parks and Recreation), Jane Lynch (Glee) och Martin Starr (som bland annat har en roll i kommande Veronica Mars-filmen).
Party Down är smart, rolig och charmig och har ni missat den (har den ens gått i Sverige? Kan inte hitta någon info om det, men rätta mig gärna) bör ni verkligen ge den en chans. De två, ynka säsonger den fick glänsa, vill säga.
Även här har det snackats om en uppföljande film, eftersom serien fått något av en kultustatus sedan den slutade sändas, men än så länge finns det inga ordentliga planer att hänga upp hoppet på.
/Helena

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En blogg om TV-serier, som drivs av frilansjournalisterna Helena Skoog och Emilie Cederquist. Maila oss gärna på schmidthappensblogg@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela