Homeland – säsong 3, avsnitt 3

Publicerad 2013-10-15 17:19:00 i Homeland,

 
En av tankarna med den här bloggen är att både vi – och ni – ska kunna ventilera den där "vad var det som hände nu?!"-ångesten som infinner sig efter vissa speciella avsnitt eller helt otippade händelser. Men efter senaste avsnittet av Homeland? Mjäh. Inte så mycket att ventilera, väl?
***SPOILERVARNING!***
Carrie och Brodie befinner sig i varsitt fängelse som tycks omöjligt att ta sig ut ur: Carrie neddrogad och inlåst i mentalsjukhuset i Washington och Brodie, till en början lika neddrogad, fångad i ett märkligt hus vid sidan av samhället i Caracas, Venezuela. Genom hela avsnittet skiftar berättelsen mellan de här två miljöerna och det blir liksom lite … övertydligt. Ja, vi fattar att det finns paralleller mellan Carries och Brodys öden, ja vi fattar att de är fångade i sina egna trasiga livssituationer, ja vi fattar att Brody inte har varit med på ett par avsnitt och att någon nu tyckte att han skulle få ta rejäl plats i sin comeback. Men nästa vecka hoppas jag storyn får gå framåt lite, och att några lösa trådar knyts ihop så att vi i alla fall får ana vem som är ond eller god (eller åtminstone vem som verkar ond eller god just nu), så att den här säsongen får något slags riktning. 
Den mystiske "advokaten" som besökte Carrie lär vi inte ha sett för sista gången och inte heller Esme, gangsterns snygga dotter, eller den galna "doktorn" borta i Venezuela. Men jag saknar Saul och Dana och Quinn och gänget. Brody ensam gör det inte för mig – inte ens med en galen Carrie som draghjälp.
/Helena
 

Om

Min profilbild

En blogg om TV-serier, som drivs av frilansjournalisterna Helena Skoog och Emilie Cederquist. Maila oss gärna på schmidthappensblogg@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela