New Girl – Säsong 3

Publicerad 2013-10-16 12:17:00 i New Girl,

 
Fem avsnitt in i den tredje säsongen vågar jag vilt hävda att New Girl är det roligaste på tv just nu. (Sedan är väl konkurrensen inte sådär mördande hård. Jag jämför till exempel med ett HIMYM som verkligen går på knäna nu i väntan på det där "efterlängtade" mötet som bara känns onödigt sedan typ tre säsonger tillbaka. Ska det vara såhär hela vägen till slutet? Kan de bara gifta sig, already?)
Vad är då grejen med New Girl den här säsongen? Jo, förutom att det ligger ett sånt väl utfört hantverk bakom som (fortfarande, tredje säsongen!) resulterar i en alldeles fantastisk, skruvad och välskriven dialog och ett manus som faktiskt lyckas överraska i nästan varenda avsnitt (väldigt ovanligt för en komediserie), detta:
***SPOILERVARNING!***
– Att de har lyckats hålla intresset levande för Jess och Nicks kärlekshistoria, trots att den faktiskt i sin knasighet är både sund och tråk-riskande lycklig. Jag är så himla nyfiken på hur det ska gå och jag gillar dem så mycket. Och hela sexproblematiken i förra avsnittet med "the captain" – fantastiskt!
– Att Winston har fått bli en personlighet istället för att fortsätta agera något slags platt utfyllnad vars repliker endast var till för att lyfta de andras. Kattstoryn, kandelabern, pusslet – jag har gillat alltihop.
– Schmidt. Alltid Schmidt. Hans självupptagenhet och brist på självdistans, hans goda vilja, hans små projekt som han alltid driver själv och vid sidan av de andra. Dock nyfiken på hur det ska gå med Cece vs Elizabeth. Hejar på den förstnämnda, men gillade hur Schmidt förändrades med Elizabeth. Tippar på återförening med E och sedan drama, drama, drama tills Cece vinner någon gång på slutet. 
 
/Helena
 

Kommentarer

Postat av: schmidt

Publicerad 2013-10-17 12:11:14

New Girl!!!!
Gah, ser fram emot mer inlägg.

MVH Den hemliga beundraren

Svar: Vad roligt! Välkommen tillbaka!
schmidthappens.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En blogg om TV-serier, som drivs av frilansjournalisterna Helena Skoog och Emilie Cederquist. Maila oss gärna på schmidthappensblogg@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela