Ny serie: Masters of sex

Publicerad 2013-10-18 19:49:45 i Masters of sex,

Jag har hunnit se två avsnitt av den här splitternya amerikanska 60-talsserien som någon beskrev som "Mad Men with benefits" och ja, Masters of sex är snygg och retrochic med höga kjolar och sunkiga ideal. Men den är också modern och rolig och välskriven och innehåller massor av sex. Massor av kvinnor som njuter – eller i många fall, aldrig njuter – av sex. Det är vackra bilder och ett alldeles fantastiskt mode, tjusiga människor och spännande intriger. Det är lovande, helt enkelt.
 
Handlingen bygger på en sann historia, boken med samma namn, som handlar om Bill Masters (spelad av Michael Sheen) – gynekologen och fertilitetsexperten som bestämmer sig för att forska om sex med hjälp av sin assistent Virginia Johnson (de två blir så småningom superkändisar med sin revolutionerande forskning). Bill startar en studie som ligger aaaningens på gränsen till vad ett sjukhus på 60-talet kan acceptera, där han tar pulsen (bokstavligt talat) och kollar en massa andra värden på människor som hänger sig åt sex – själva eller tillsammans med någon annan. I inledningsscenen smyger Bill bakom kulisserna, eller bakom ett hål i en vägg, på en bordell där han tar tid på männens orgasmer. Ja, ni hör – det han sysslar med är lite på gränsen, minst sagt.
 
Att doktorn själv, fertilitetsproffset, har problem med att göra sin egen fru gravid ger en extra dimension åt hela historien.
 
Men den här seriens behållning är Bill Masters nyanställda assistent, Virginia (spelas av alldeles fantastiska Lizzy Caplan). Bill är en erkänt skicklig läkare, men han är kanske inte den smidigaste mannen i kontakt med sina försökskaniner, men det är hon. Och hon charmar inte bara brallorna av dem, utan av oss som tittar också. Hon är så övertygande att allt som händer känns nästan naturligt, mitt i all surrealism. Framför allt bryr jag mig så mycket om hur det ska gå för henne att jag vill se nästa avsnitt bara av den anledningen.
 
/Helena
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En blogg om TV-serier, som drivs av frilansjournalisterna Helena Skoog och Emilie Cederquist. Maila oss gärna på schmidthappensblogg@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela